Help Center

Welcome,

Hoe kan ik mijn DNA kit activeren?

Om uw DNA kit online te activeren, ga dan a.u.b. naar deze pagina: https://www.myheritage.nl/dna/activate 

Als u bent ingelogd, ziet u uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm. Als u dit niet bent, klik dan op "Inloggen als een andere gebruiker":

Als u bent uitgelogd, log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord. Opdat u instaat bent om uw DNA-monster te volgen en te beheren.

Wanneer u niet als lid geregistreerd bent bij MyHeritage en u wil een DNA kit activeren die door iemand anders is gekocht, klik dan op `Registreer u gratis` om u in een paar eenvoudige stappen te registreren.

1. Typ de activatiecode (het kit nummer) in welke u kan vinden aan de zijkant van beide buisjes of aan de achterkant van het kit pakje.

2. Klik op “Doorgaan”.

3. Onder de vraag “Van wie is het DNA wat getest gaat worden?”, kies “Mijn”.

Opmerking: Wanneer u een DNA kit activeert voor iemand anders, zorg er dan voor dat u kiest voor “Iemand anders”. Lees a.u.b. Hoe kan ik een DNA kit activeren die ik besteld heb voor een familielid? voor verdere instructies.

4. Zorg ervoor dat u de Service Terms en het Consent Agreement leest en accepteert en klik op “Activeer” om de kit te activeren.

Belangrijke opmerkingen:

Iedere kit heeft zijn eigen activatiecode. Wanneer u DNA-kits heeft besteld voor andere familieleden, dan dienen zij hun eigen kit zelf, vanuit dezelfde pagina, te activeren:

https://www.myheritage.com/dna/activate

Wanneer zij niet bij MyHeritage zijn geregistreerd, dan kunnen zij zich eerst registreren voordat zij hun kit activeren.

U kan ook zelf hun kit activeren en hun DNA-resultaten beheren via uw eigen MyHeritage account.

Wanneer u hiervoor kiest, dan moet u wel hun expliciete toestemming hiervoor krijgen.

U moet zich wel realiseren dat de persoon die een DNA kit activeert wel de enige DNA-beheerder wordt zelfs wanneer deze is gekocht door iemand anders. De kit op iemand anders naam zetten wijzigt de eigendomsrechten niet.

Als u moeite heeft met het activeren van uw DNA kit, lees dan dit artikel: Wat moet ik doen wanneer ik mijn DNA kit niet kan activeren?

U kunt uw MyHeritage DNA kit nu rechtstreeks vanuit de MyHeritage App activeren, door eenvoudig de activeringscode te scannen met de camera van uw apparaat. Open hiervoor het app menu en selecteer 'DNA kit activeren'.