Help Center

Welcome,

Hoe activeer ik een DNA kit voor iemand anders?

Wanneer u DNA kits hebt besteld voor familieleden, dan kunnen zij ofwel hun eigen kit activeren of zij geven u toestemming om hun kit voor hen te activeren vanuit de pagina https://www.myheritage.com/dna/activate .

Wanneer zij ervoor kiezen om hun eigen kit te activeren, worden zij gevraagd om zich gratis te registreren op MyHeritage voor de activatie.

Wanneer de familieleden, van wie het DNA is getest, ervoor kiezen om hun DNA kit door u te laten beheren, dan kan u de kit op de volgende manier activeren:

1. Ga naar deze pagina https://www.myheritage.com/dna/activate

2. Log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord op MyHeritage – wanneer u diverse MyHeritage accounts heeft, gebruik dan de gegevens van hetzelfde account waarmee u uw kit hebt gekocht, opdat u instaat bent om het  DNA-monster te volgen en te beheren.

 

3. Voer de activatiecode in welke u kan vinden aan de zijkant van beide buisjes of aan de achterkant van het pakket dat aan uw familielid was gegeven.

Opmerking: zorg Zorg ervoor dat u de activatiecode invoert die aan uw familielid was gegeven van wie het DNA wordt getest. Zo niet, dan wordt het DNA van deze persoon aan u zelf toegewezen, wat foute resultaten en matches tot gevolg heeft.

4. Klik op “Doorgaan”.

5. Onder de vraag “Van Wie is het DNA wat met deze kit getest moet worden?”, kies dan voor “Iemand anders”.

6. Begin de naam te typen van het familielid zoals u die in uw stamboom hebt ingevoerd.

7. Uit de lijst met namen die getoond wordt, kiest u het familielid van wie het DNA getest moet worden door erop te klikken.

Wanneer u geen stamboom heeft, of wanneer de persoon die getest wordt niet in uw stamboom voorkomt, voer dan zijn/haar basisinformatie in, zoals hieronder getoond wordt:

8. Zorg ervoor dat u de Service Terms en het Consent Agreement leest en accepteert en de toestemming van het familielid krijgt om zijn/haar DNA kit te beheren. Controleer uw invoergegevens in de boxen en klik op “Activeer” om de kit te activeren.

Wanneer u meer kits moet activeren voor andere familieleden, ga dan terug naar de pagina https://www.myheritage.com/dna/activate en start het proces opnieuw.

Voor verdere instructies om meer dan een kit te beheren, lees dan a.u.b.: Hoe kan ik verschillende DNA kits beheren? 

Als u moeite heeft met het activeren van uw DNA kit, lees dan dit artikel: Wat moet ik doen wanneer ik mijn DNA kit niet kan activeren?

U kunt uw MyHeritage DNA kit nu rechtstreeks vanuit de MyHeritage App activeren, door eenvoudig de activeringscode te scannen met de camera van uw apparaat. Open hiervoor het app menu en selecteer 'DNA kit activeren'.