Help Center

Welcome,

Wat is Smart Matching?

Smart Matching is een gespecialiseerde genealogische technologie, ontwikkeld door Pearl Street Software en verder verbeterd door MyHeritage. Deze technologie vindt overeenkomsten tussen personen in uw stamboom en tussen personen in andere stambomen op MyHeritage.

Smart Matching vergelijkt miljoenen namen, feiten en relaties op een intelligente wijze. De technologie maakt gebruik van voor- en achternamen, geboorte- en overlijdensdata en relaties met andere personen in de stamboom om potentiële matches voor de personen in uw stamboom te vinden. Deze potentiële matches worden aan u gepresenteerd samen met een percentage-score, wat aangeeft hoe nauwkeurig deze matches overeenkomen. U kunt deze dan bevestigen of weigeren.

Wanneer twee stambomen een match hebben, worden beide web beheerders geïnformeerd over de overeenkomende personen in hun stambomen, en profiteren zij van de mogelijkheid om samen te werken en van elkaar te leren. Stelt u zich eens de mogelijke ontdekkingen voor wanneer honderdduizenden stambomen worden gematcht.

Om uw matches te bekijken, beweeg uw muiscursor over de ‘Ontdekkingen’ tab in uw familie site. U kunt er voor kiezen om te selecteren op ‘Matches per persoon’ of ‘Matches per bron’ om Smart Matches voor uw stamboom te beoordelen.

Voor aanvullende informatie, lees de volgende artikelen:

Hoe gebruik ik de Ontdekkingen sectie op mijn familie site?

Hoe bewaar ik informatie van Smart Matches in mijn stamboom op mijn familie site?

Bezoek anders vandaag nog www.MyHeritage.nl en start een gratis stamboom, met Smart Matching inbegrepen!