Help Center

Welcome,

Hoe kan ik stiefkinderen toevoegen aan mijn stamboom in mijn online familie site?

In de stamboom in uw online familie site kunt u kinderen verbinden aan twee partners (of aan een alleenstaande ouder). Dit betekent dat wanneer er een nieuwe partner aan een van de biologische ouders wordt toegevoegd, de kinderen verbonden blijven aan deze ouders en niet aan de nieuwe partners.

Er kunnen zich verschillende gevallen voordoen, in welke u kinderen als geadopteerd of als stiefkinderen zou willen toevoegen:

1. Een van de ouders heeft een nieuwe partner, die nu een stiefouder van het kind is.

2. Het kind heeft nieuwe adoptieouders (niet-gerelateerd aan de biologische ouders of familieleden van de biologische ouders).

3. Het kind heeft adoptieouders (terwijl biologische ouders onbekend zijn).

Om kinderen als stiefkinderen van een nieuwe partner van een van de biologische ouders toe te voegen, dan kunt u de volgende stappen nemen:

Beide ouders zijn biologische ouders van een kind:

Description: 1-19-2014 2-01-07 PM - Testing Web Site

 

Indien bijvoorbeeld de moeder een nieuwe partner heeft, welke u wenst toe te voegen als stiefouder (Vader B), moet u eerst een scheiding van Vader A en de moeder doorvoeren. Klik op de volgende link voor instructies om dit te doen: Hoe voer ik een echtscheiding door in mijn stamboom in mijn online familie site?

Vervolgens kunt u de nieuwe partner (Vader B) aan de moeder toevoegen: Hoe kan ik meer dan één partner toevoegen in mijn stamboom in de online familie site?

Zodra u een nieuwe partner aan de moeder heeft toegevoegd, zal het kind nog behoren bij zijn biologische ouders, en Vader B's relatie zal automatisch worden weergegeven als 'stiefvader' van het kind.

Als Vader B en de moeder een ander kind samen delen, kunt u dit kind (kind 2) eenvoudig toevoegen aan deze partners.

Als Vader B vervolgens weer een andere partner zou hebben, kunt u hem eerst scheiden van de moeder, en vervolgens kunt u de nieuwe partner aan Vader B toevoegen. Dan zal Kind 2 als een stiefkind van Vader B’s nieuwe partner worden getoond.

Description: Relationship 3 - Testing Web Site

 

Als u een geadopteerd kind aan ouders toe wilt voegen, kunt u klikken op de volgende link: Hoe kan ik adoptiekinderen toevoegen in mijn online stamboom?

Als u uw stamboom in de Family Tree Builder bewerkt, lees dan de volgende instructies: Hoe kan ik stiefkinderen toevoegen aan mijn stamboom in de Family Tree Builder?