Help Center

Welcome,

Wat is Record Matching?

De Record Matching technologie vindt automatisch historische documenten die passen bij personen in uw stamboom, vanuit onze groeiende collectie met miljarden records in de SuperSearch.

Een Record Match is een document relevant voor uw familiegeschiedenis, zoals een geboorteakte van een van uw voorouders, een grafsteen foto van een familielid of een nieuwsartikel. Record Matches worden automatisch gevonden en naar u toegestuurd.

Wat is er uniek aan Record Matching?
Record Matching is 's werelds eerste en enige technologie die overeenkomsten vindt tussen personen in uw stamboom en krantenartikelen, boeken en andere vrije tekst documenten, met behulp van semantische analyse.

Mede op basis van 's werelds grootste historische krantenartikel collectie die we aanbieden, gedateerd uit de 18e eeuw, worden relevante artikelen gevonden door middel van de technologie. Deze zijn ontzettend waardevol om het leven, persoonlijkheden en prestaties van onze voorouders in het licht te zetten. We noemen het 'kleur toevoegen aan familiegeschiedenis'. 

Dit wordt gedaan door onder andere gestructureerde data, zoals geboorte, huwelijk, overlijden en volkstellingen te vergelijken. Van bijzonder belang is de collectie van de grafsteenfoto's die we hebben onder licentie hebben. Het is zeer nuttig om Record Matches te ontvangen met grafsteenfoto's en begrafenis informatie voor de individuen in een stamboom, welke automatisch en moeiteloos op één locatie staan. 

Synoniemen en fonetiek

Record Matching is de eerste technologie die namen vertaalt om voor u documenten te vinden, ook al staan deze in een andere taal dan uw stamboom. De technologie is bijzonder goed met synoniemen en fonetiek, zodat u duidelijke overeenkomsten (zoals William in een record vs. Bill in een stamboom) en subtielere overeenkomsten (zoals Alessandro in een record vs. Sasha in een stamboom) kunt verwachten.

Elke Record Match heeft een betrouwbaarheidsscore, variërend van een halve ster tot vijf sterren, die de betrouwbaarheid aantonen dat het historische document daadwerkelijk hoort bij de betreffende persoon in de stamboom.

Record Matching wordt regelmatig gedaan om nieuwe personen en nieuwe informatie in uw stamboom op te nemen, evenals om de nieuwe toegevoegde records te dekken. 

Record Matches zijn gratis om te bekijken in de “Ontdekkingen’ tab op uw familie site. U kunt er voor kiezen om te selecteren op ‘Matches per persoon’ of ‘Matches per bron’ om gevonden Record Matches te bekijken.