Hoe gebruik ik de Ontdekkingen sectie op mijn familie site?

De Ontdekkingen sectie op de familie site bevat een compleet overzicht van de Smart Matches™ en Record Matches georganiseerd in een nieuwe en meer efficiente manier. Uw matches zijn nu georganiseerd in twee categorieën: ‘Matches per persoon’ en ‘Matches per bron. Beide categorieën geven dezelfde matches weer, maar u kunt nu zelf bepalen op welke manier u de matches beoordeelt. Lees voor meer details de onderstaande artikelen:

Wat is ‘Matches per persoon'?

Wat is ‘Matches per bron'?

Om uw Smart Matches en  Record Matches te beoordelen, volg deze instructies:

1. Log in op uw familie site.

2. Beweeg uw muis cursor over de “Ontdekkingen” tab en selecteer ‘Matches per persoon’ of ‘Matches per bron’.

Deze opties geven alle matches weer die gevonden zijn door onze Smart Matching™ en Record Matching technologieën voor uw stamboom en de resultaten worden weergeven per persoon waarvoor matches zijn gevonden of per bron waarin de matches gevonden waren.

Hier is een voorbeeld van hoe u Smart Matches bekijkt per persoon:

Op de ‘Match per persoon’ pagina kunt u alle gevonden matches zien voor specifieke mensen uit uw stamboom. U kunt de “Alle Matches” weergave selecteren om alle type matches te beoordelen op dezelfde pagina of selecteren om alleen uw eigen Record Matches of Smart Matches te bekijken.

Als u veel matches heeft om te beoordelen kunt u verschillende filters gebruiken om de matches te beperken.

Bijvoorbeeld, u kunt de lijst filteren op status door het selecteren van in afwachting, nieuw, bevestigd of afgewezen matches:

Standaard wordt de lijst weergegeven van individuen waarvoor we matches hebben gevonden van alle stambomen die u op uw familie site heeft. U kunt selecteren om de resultaten weer te geven voor mensen van een specifiek stamboom project.

In aanvulling op de filter opties kunt u de lijst sorteren op Waarde, aantal matches, namen of verwantschap. Klik op de standaard sortering om te kiezen uit het uitklap menu, zoals weergegeven in het voorbeeld beneden.

De waarde van de match hangt af van de hoeveelheid nieuwe informatie die u hieruit kan halen.

U kunt ook het zoekveld gebruiken om naar een specifiek persoon te zoeken in de resultaten lijst.Type simpelweg de naam in van de persoon uit uw stamboom waar u matches voor zoekt en klik op het vergrootglas icoon om te beginnen met zoeken:

In de ‘Matches per persoon’ lijst ziet u de namen van personen waarvoor matches zijn gevonden, hun basis informatie en daarnaast de nieuwe informatie die u kunt onthullen met de help van de matches.

3. Klik ‘Beoordeel X matches’ aan de rechterkant van de persoonnaam om een lijst te bekijken van alle gevonden matches voor deze persoon.

Op de volgende pagina ziet u de lijst met gevonden matches voor de persoon. U kunt basis informatie zien over de persoon in de matchende boom, de naam van de matchende familie site en haar webmaster.

4. Klik op ‘Beoordeel match’ om toegang te krijgen tot gedetailleerde informatie over de specifieke match en bewaar deze nieuwe informatie in uw stamboom:

De volgende pagina geeft u alle beschikbare details over de overeenkomende individu, waaronder foto’s, feiten en familieleden. Daarnaast is er ook een boom vergelijkingsscherm waar u de persoonskaart kan bekijken in zowel uw boom als de overeenkomende boom.

5. De nieuwe manier van het beoordelen van een match is om eerst te bevestigen en vervolgens nieuwe informatie te bewaren in uw stamboom indien gewenst. Klik op de ‘Bevestig Match’ knop in de rechterbovenhoek.

Eenmaal de match bevestigd wordt u meegeomen naar een pagina waar u de mogelijkheid heeft specifieke informatie uit te pakken en te bewaren in uw boom. Als u geen informatie wenst te kopiëren van de match naar uw boom kunt u simpelweg terugkeren naar de lijst met matches.

Opmerking: Als u wenst een ‘bevestiging ongedaan maken’ van een match, filter dan de matches op ‘bevestigd’, klik op ‘Beoordeel X match’, vervolgens ‘Beoordeel match’. U zal een zin zien die aangeeft dat de match bevestigd was en opgeslagen. Klik op ‘ongedaan maken’ om de bevestiging ongedaan te maken:

Voor meer details over het uitpakken van informatie van matches lees de onderstaande artikelen:

Hoe bewaar ik informatie van Smart Matches in mijn stamboom op mijn online familie site?

Hoe bevestig ik Record Matches en hoe wijs ik deze af?