Hoe bewaar ik informatie van Smart Matches in mijn stamboom op mijn online familie site?

Als u matches heeft waarvan u specifieke informatie wilt uitpakken in uw stamboom, volg dan deze stappen:

1. Log in op uw familie site.

2. Beweeg uw muis cursor over  de ‘Ontdekkingen’ tab. U kunt nu ‘Matches per persoon’ of ‘Matches per bron’ selecteren om Smart Matches te beoordelen die gevonden  zijn voor uw stamboom.

U kunt alle gevonden matches voor specifieke personen (of van een specifieke bron) bekijken in uw stamboom.

**U kunt de ‘Alle Matches’ weergave selecteren om alle type matches te beoordelen op dezelfde pagina of er voor kiezen om alleen uw Record Matches of Smart Matches te bekijken.

Hier is een voorbeeld van hoe nieuwe informatie toegevoegd kan worden van Smart Matches per persoon:

3.    Klik op ‘Smart Matches’ om de lijst te filteren op alleen Smart Matches.

4.    Klik op ‘Beoordeel X matches’ om de lijst te zien van alle gevonden matches voor de specifieke persoon.

5.    Naast een van de matches die u wilt beoordelen, klik op ‘Beoordeel match’ om alle details te zien van de persoon in de overeenkomende boom.

De volgende pagina geeft u alle beschikbare details over de overeenkomende individu, waaronder foto’s, feiten en familieleden. Daarnaast is er ook een boom vergelijkingsscherm waar u de persoonskaart kunt bekijken in zowel uw boom als de overeenkomende boom.

6.    De nieuwe manier om een match te bevestigen is door nieuwe informatie op te slaan in uw stamboom. Klik op de “Bevestig Match” knop in de rechterbovenhoek.

U zal worden doorverwezen naar een pagina met twee informatie panelen.

•    Links het paneel dat details weergeeft over de persoon in uw stamboom

•    Rechts het paneel dat details weergeeft over de overeenkomende persoon.

Scroll naar beneden op de pagina om alle details over te persoon te bekijken en om te zien welke informatie u kunt uitpakken.

Opmerking:

Het “NIEUW” label geeft aan welke stukken informatie niet voorkomen in uw stamboom en welke u kunt uitpakken van de overeenkomende boom.

Het ‘VERBETERD’  label geeft aan welke informatie u al deels bezit en welke aangevuld kan worden met informatie uit de overeenkomende boom.

Het ‘ANDERS’ label geeft aan welke informatie anders is in uw stamboom in vergelijking met de overeenkomende boom. (zie voorbeeld beneden).

Als u alle nieuwe en verbeterde informatie van een match wenst in een keer wilt opslaan, scroll dan naar het einde van de pagina waar u de ‘Pak alle informatie uit’ knop vindt.

Als u specifieke stukken informatie wilt selecten om uit te pakken en op te slaan in uw stamboom, gebruik dan de   knoppen om informatie over de nemen vanuit de andere stamboom naar uw boom.

Om de actie ongedaan te maken klikt u nogmaals op de  knop.

Eenmaal alle gewenste informatie uitgepakt, scroll dan naar het eind van de pagina en klik op ‘Opslaan naar boom’